Lisätietoja

Tältä sivulta löydät tarkempaa tietoa palvelun tilaamisesta ja toimittamisesta sekä pesuaineista ja -menetelmästä.

Puhdas auto helposti

Parkwash on pääkaupunkiseudulla toimiva vuonna 2017 perustettu autopesuyritys. Toimimme kaikilla julkisilla pysäköintipaikoilla katuparkit mukaan lukien, kotipihoilla sekä sovitusti parkkihalleissa ja yritysten parkkipaikoilla. Voit ostaa autopesun verkkokaupasta ja tulemme pesemään autosi sinne, mihin sen pysäköit. Koska emme siirrä autoa erilliselle pesupaikalle, emme tarvitse autosi avaimia, vaan ilmoitamme vain pesun valmistumisesta.

Parkwash on ylivoimaisesti helpoin tapa pesettää autosi pääkaupunkiseudulla. Auton pesettäminen automaatissa voi helposti viedä 45 minuuttia: ensin on ajettava automaatille, sopivimpina aikoina siellä on aina jonoa ja vielä itse pesun valmistumistakin on odoteltava. Käyttämällä Parkwashin palvelua omaa aikaasi ei kulu tällaiseen.

 

Auton pesettäminen automaatissa voi kuluttaa vettä 150 litraa. Parkwashin autopesuun vettä kuluu korkeintaan litra. Tämän lisäksi pesussa käytettävien mikrokuituliinojen pesemiseen pesulassa kuluu vettä muutama litra. Näin ollen käyttämällä Parkwashin palvelua vedenkulutus on minimaalista automaattipesuun verrattuna. Lisäksi käytämme autojen pesemiseen vain täysin biohajoavia pesuaineita.

Tältä sivulta löydät tarkempaa tietoa palvelun tilaamisesta ja toimittamisesta sekä pesuaineista ja -menetelmästä.

Palvelun tilaaminen ja toimittaminen

Miten tilaan autopesun?

Pesu tilataan Parkwashin verkkokaupassa. Kysymme tilauksen yhteydessä tarvittavat tiedot tilaajasta, autosta sekä pesuaikataulusta ja -paikasta.


Jos haluan pesun tiettynä aikana, milloin minun on se tilattava?

Viimeistään edellisenä iltana kello 23 tilatut pesut toimitetaan varmasti seuraavana päivänä, kun auto on pysäköitynä yhtäjaksoisesti vähintään 4 tuntia. Jos tilaat pesun myöhemmin tai auto on pysäköitynä lyhyemmän ajan, pyrimme mahdollisuuksien mukaan järjestämään pesun toivomanasi aikana. Mikäli tämä ei onnistu, olemme yhteydessä ja sovimme uudesta ajasta tai palautamme rahasi.

Kysymme pysäköintiajan tilauksen yhteydessä. Pesemme autoja kello 6-24 välisenä aikana. Toivomasi ajan tulisi siis sijoittua kokonaan tuon ikkunan sisään.


Paljonko pesun suorittaminen vie aikaa?

Pesun suorittaminen vie aikaa yleensä 30-60 minuuttia auton koosta ja likaisuudesta riippuen.


Missä voin tilata pesun autolleni?

Pesemme autoja toiminta-alueellamme kaikilla julkisilla pysäköintipaikoilla katuparkit mukaan lukien, kotipihoilla ja taloyhtiöiden pihoilla sekä sovitusti parkkihalleissa ja yritysten parkkipaikoilla. Toimimme tällä hetkellä seuraavilla alueilla Helsingissä, Espoossa ja Kauniaisissa:

Helsinki

Alppiharju, Eira, Etu-Töölö, Hakaniemi, Hernesaari, Jätkäsaari, Kaartinkaupunki, Kaivopuisto, Kallio, Kamppi, Katajanokka, Kluuvi, Kruununhaka, Lauttasaari, Meilahti, Munkkiniemi, Pasila, Punavuori, Ruoholahti, Taka-Töölö, Ullanlinna, Vallila.

Espoo

Espoonlahti, Haukilahti, Kaitaa, Kilo, Laajalahti, Leppävaara, Mankkaa, Matinkylä, Niittykumpu, Otaniemi, Pohjois-Tapiola, Tapiola, Westend.

Kauniainen

Kauniainen

Laajennamme toiminta-aluettamme jatkuvasti, joten kannattaa seurata tilanteen kehittymistä. Esimerkiksi tykkäämällä meistä Facebookissa pysyt ajan tasalla, kun käynnistämme toimintaa uusilla alueilla.

Käyttämämme pesumenetelmän ansiosta voimme pestä auton käytännössä missä vaan, mutta otathan huomioon, että esimerkiksi yksityiseen parkkihalliin emme välttämättä pääse pesemään autoasi. Mikäli kuitenkin olet nähnyt mainoksemme jossakin tietyssä parkkihallissa, voit olla varma, että kyseiseen halliin voi tilata pesun.

Pesun suorittaminen vaatii, että auton ympärillä on riittävästi tilaa, jotta pesijä mahtuu helposti liikkumaan. Käytännössä tämä tarkoittaa vähintään noin 0,5 metriä joka suuntaan.


Voinko pesettää Parkwashilla pakettiautoni?

Parkwash pesee autoja käsinpesuna. Toistaiseksi pesemme vain henkilöautoja, joiden katolle on myös helppoa ylettyä. Tämä voi mahdollisesti muuttua tulevaisuudessa ainakin osassa kohteita.


Miten toimin, jos en ole tyytyväinen saamaani palveluun tai koen autoni kärsineen vaurioita?

Ota yhteyttä. Kerro viestissä nimesi, pestyn auton rekisterinumero sekä pesun ajankohta. Pesijämme ovat koulutettuja noudattamaan äärimmäistä huolellisuutta pesuprosessin aikana. Varovaisuutta noudatetaan myös suhteessa muihin lähellä oleviin autoihin. Mikäli näyttää siltä, että pesuprosessissa on tapahtunut vahinkoa Parkwashin toimesta, korvaamme asiakkaalle tai muulle osapuolelle aiheutuneet vahingot. 

Pesuaineet ja -menetelmä

Miten pesumenetelmämme toimii?

Suihkutamme auton pinnalle pesunestettä, joka irrottaa ja kapseloi pinnalla olevan lian. Tämän jälkeen neste ja lika pyyhitään hellävaraisesti pois tuuhealla mikrokuituliinalla.


Ovatko pesuaineet ja -menetelmät ympäristöystävällisiä?

Pesuprosessissa käytetään ympäristöystävällisiä, täysin biohajoavia pesuaineita. Yhden auton pesemiseen käytetään noin litra vettä, joten prosessin veden kulutus on minimaalista verrattuna esimerkiksi automaattipesuun. Pesunestettä ei valu pestävän auton ympäristöön tai päädy sadevesiviemäreihin. Pesussa likaantuneet mikrokuituliinat pestään asianmukaisesti pesulassa. Niitä voidaan käyttää uudelleen jopa kymmeniä kertoja.


Onko pesumenetelmä turvallinen? Naarmuttaako se autoa?

Auton maalipintaa pestäessä millä tahansa pesumenetelmällä siihen kohdistuu aina mekaanista rasitusta. Pesijämme on koulutettu suorittamaan pesun hellävaraisesti, jolloin pesumenetelmä on turvallisempi kuin perinteiset automaattipesut. Törmäämme autoja pestäessä lähes aina pesusta aiheutuneisiin pyörrejälkiin. Käyttämällämme menetelmällä tällaisia jälkiä ei auton maalipintaan synny. Menetelmän laadusta kertoo esimerkiksi se, että äärimmäisestä laadusta tunnetut brändit kuten Aston Martin myyvät vastaavia pesuaineita oman merkkinsä alla. Lisäksi autoa ajaessa maalipintoihin iskeytyy hiekkaa ja kiviä suurella nopeudella ja useimmat meistä esimerkiksi harjaavat likaisilta pinnoilta lumen pois suurempia miettimättä. Tähän verrattuna pesumenetelmämme aiheuttama kuormitus on vähäistä.


Millainen pesutulos on?

Pesun lopputulos on parempi kuin perinteisen automaattipesun. Autoon ei jää automaattipesulle tyypillisiä valumajälkiä ja käsin pestäessä pesutulos tulee samalla myös tarkistettua. Lisäksi esimerkiksi hyönteistenpoisto kesällä onnistuu paremmin. Auton pintaan jää maalipintaa suojaava kerros.


Miten sääolosuhteet vaikuttavat palvelun toimittamiseen?

Autopesu onnistuu parhaiten sateettomassa säässä. Myös pienessä vesi- tai räntäsateessa pesu voidaan suorittaa, mutta menetelmän kuivissa oloissa jättämää suojakerrosta ja kiiltoa ei saada täysimääräisesti toteutettua. Pesumenetelmä vaatii – kuten muutkin pesumenetelmät – jäättömän ja lumettoman auton. Lisäksi auton peltien lämpötilan tulee olla plussan puolella, jotta pesuaine ei jäädy pintaan kiinni. Menetelmällä voidaan pestä pakkassäällä autoja lämmitetyissä/lämpimissä autohalleissa.


Voiko autoa pestä, jos se on todella likainen?

Auto voidaan periaatteessa pestä lähes miten likaisena tahansa. Jos auto on paksun likakerroksen peitossa, on sen peseminen kuitenkin äärimmäisen hidasta ja vaatii suuren määrän mikrokuituliinoja ja paljon pesuainetta. Tällaisissa tapauksissa saatamme ohjata asiakkaan tilaamaan tavallisen vesipesun ja palauttaa suoritetun maksun. Näin tosin ei toistaiseksi ole vielä kertaakaan tarvinnut toimia, vaikka olemme pesseet satoja autoja. Jos epäilet autosi olevan liian likainen, voit aina lähettää meille siitä lähikuvan sähköpostissa, jolloin palaamme asiaan.


Mitä hyötyä auton pesemisestä säännöllisesti on ja miten usein se tulisi tehdä?

Auton peseminen säännöllisesti suojaa auton maalipintaa ja pidentää näin myös auton elinkaarta peltien osalta. Parkwashin käyttämä pesumenetelmä jättää auton pintaan synteettisen kalvon, joka suojaa autoa tiepölyltä, UV-säteilyltä, tiesuolalta, otsonilta ja kreosooteilta. Kalvo suojaa auton maalipintaa vahan tapaan pitkään, eikä huuhtoudu pois sateella. Kalvon kesto riippuu siihen kohdistuneesta kulutuksesta, mutta normaalissa käytössä kesto on noin 5 viikkoa. Parkwashin pesumenetelmä jättää auton pintaan myös mahdollisen edellisen vahan tai muun suoja-aineen, jolloin suojaava vaikutus kertautuu.


Mitä hyötyä auton vahaamisesta on ja miten usein se tulisi tehdä?

Auton vahaaminen on myös tärkeä osa auton maalipinnan ylläpitoa. Mikäli auton maalipinta halutaan pitää hyvänä, kannattaa auto suojata vahalla käytöstä ja vahasta riippuen noin 3-4 kertaa vuodessa. Parkwashin käyttämät vahat antavat autolle hyvän, noin 3-4 kuukauden suojan. Käytämme kahta erilaista ammattilaisten käyttöön tarkoitettua vahatyyppiä, joista toinen sopii hieman hiovampana vanhemmille maalipinnoille ja toinen uusille. Ennen vahausta poistamme auton maalipinnalta kaikki epäpuhtaudet sekä vanhat vahat.


Mikäli tämä sivu ei vastaa kysymykseenne, voitte olla yhteydessä meihin lähettämällä sähköpostia. Vastaamme palautteeseenne sähköpostitse tai puhelimitse toiveenne mukaisesti.

Parkwash

Ylivoimaisesti helpoin tapa pesettää autosi.

  • Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.